Ce sa nu spui in CV

cum-sa-facem-un-cv-curriculum-vitae-job4life

Curriculum Vitae reprezinta primul contact al angajatorului cu persoana care doreste sa obtina job-ul, ca atare aceasta ocazie trebuie exploatata la maximum iar C.V.-ul trebuie redactat de asa natura incat sa puna candidatul intr-o lumina cat mai favorabila.

Indiferent ca trimitem un C.V. format europas sau completam un formular standard preferat de angajator, exista anumite reguli de care trebuie sa tinem cont pentru un bun rezultat. Un bun rezultat inseamna ca am fost contactati pentru un interviu ulterior trimiterii datelor noastre.

In momentul in care completam un formular tipizat regula estentiala este de a completa toate rubricile in conformitate cu informatia solicitata. La fel de important este ca informatia sa fie corecta, completa, relevanta si succinta. Datele de contact (numar de telefon, email, id skype) de asemenea trebuie neaparat trecute corect si actualizate in permanenta.

Lucrurile stau putin diferit in momentul in care trimitem un C.V. fara a urma un model anume. In acest caz trebuie sa ne asiguram de cateva aspecte. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca am completat in totalitate campurile referitoare la experienta profesionala, fara a lasa intervale de timp neacoperite. In al doilea rand nu trebuie sa omitem informatii cu privire la calificari si studii sau competente aditionale. Limbile straine sunt un criteriu eliminatoriu pentru majoritatea job-urilor care presupun activitatea intr-o companie multinationala sau in strainatate, asadar trebuie neaparat trecute in C.V., specificand nivelul la care suntem in prezent. Un angajator sau o agentie de recrutare care selecteaza cu rigurozitate un profil va verifica toate informatiile trecute in acesta si, dupa caz, solicita candidatului sa sustina diverse testari. Asadar nu treceti informatii incorecte sau care nu respecta in totalitate realitatea in C.V. La prima verificare colaborarea dumneavoastra cu respectiva agentie va lua sfarsit fara a primi a doua sansa.

Daca informatiile sunt corecte si corespund profilului cautat de catre angajator, urmatorul pas va fi sa fiti sunat sau solicitat pe email pentru un interviu, deci fiti atenti la completarea datelor de contact fara de care acest pas nu poate fi facut.

Fotografia din C.V. este un element optional in functie de tipul de job pentru care doriti sa candidati si de solicitarile angajatorului. Aceasta trebuie sa fie o fotografie tip pasaport, profesionala si clara. Asteptam C.V.-ul dumneavoastra la office@job4life.ro! Succes!