Interviul de angajare

locuri-de-munca-job4life

Omul modern a învățat că fără Curriculum Vitae și fără a se prezenta la un interviu nu poate obține un loc de muncă pe măsura calificării și a experienței sale. Dacă în urmă cu decenii oamenii trebuia să apeleze la documente scrise de mănă și la fax, sau chiar să se deplaseze pe distanțe mari, astăzi totul este mult mai simplu și eficient.

 

Angajatorul înțelege și apreciază în continuare o discuție directă cu un potențial angajat și din fericire acest lucru este mai la îndemână ca oricând pentru ambele părți datorită tehnologiei. Chiar dacă nu își strâng măna la modul fizic, cele două părți pot oricând discuta pe skype fără intermediari, aer condiționat prea rece sau prea cald și, în unele cazuri, emoțiile unei întâlniri în biroul intervievatorului.

 

Evident, datele necesare au fost trimise anterior pe email și verificate de către angajator iar acesta dorește acum să cunoască și să își contureze imaginea despre respectivul candidat. Discuția presupune de departe lipsa inconvenientelor care țin de factorul timp dar și de factorul spațiu, fiecare putând discuta din locul în care deja se află.

 

Interviurile pe skype, interviurile telefonice și schimbul de emailuri au ajuns parte integrată din procesul obținerii unui loc de muncă. În străinătate, acestea sunt deja considerate un fapt obișnuit dar și o modalitate eficientă de a reduce costurile și de a înlesni procedura de recrutare.

 

Așadar achziționați-vă o cameră web și...poftiți la aparat!

interviu